CONSTITUCIÓ DEL CONSELL DE COORDINACIÓ DE POLICIES LOCALS DEL PLA DE MALLORCA AMB LA PARTICIPACIÓ DE SANTA EUGÈNIA.
El Batle, Guillem Crespí ha assistit avui matí a Petra a la constitució del Consell de Coordinació de les Policies Locals dels Municipis del Pla de Mallorca, del que des d’avui n’és la presidenta la consellera d'Interior del Govern de les Illes Balears.
La signatura s’ha duit a terme amb els responsables dels municipis d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

Un Consell de Cordinació de les Policies Locals és un òrgan integrat per representants de la Conselleria d’Interior, dels ajuntaments i dels responsables en matèria policial de cada un dels municipis de l’àrea geográfica delimitada. Té l’objectiu de planificar en cada un dels casos i de manera conjunta i coordinada diferentes actuacions en matèria de policía local, sempre amb un respecte absolut per l’autonomia municipal.

L’objectiu és millorar la seguretat dels municipis delimitats a la zona del Pla de Mallorca, i treballar en temes de vigilància i emergències, a més de polítiques de prevenció de conflictes, en la lluita contra la violencia de gènere, seguretat viària, menors, multiculturalitat, entre d’altres.

A la reunió d’avui la consellera Leciñena ha manifestat la seva satisfacció per el clima d’acollida dels batles del Pla de Mallorca i que des d’avui mateix ja s’ha fet feina per analitzar i resoldre la problemàtica d’aquestes municipis en matèria de seguretat.

Per la seva banda el batle de Petra, Joan Font, en nom dels 14 municipis avui presents, ha volgut agraïr a la Conselleria d’Interior per haver escoltat la que ha qualificat de “demanda dels municipis del Pla, i una necessitat des de fa molts d’anys”. Com a primera fita, ha dit, s’intentarà poder aconseguir tenir un servei de cobertura policial les 24 hores del dia.

Aquest Consell de Coordinació de les Policies Locals s’anirà reunint de forma periòdica per seguir tractant i resolguent els temes en matèria de seguretat policíal.
Bookmark and Share