Presentació de la XII Mostra de Teatre de Santa Eugènia i IV Quarterada Teatral
El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, acompanyat pel batle de Santa Eugènia, Guillem Crespí, i el programador cultural Toni Picó, han presentat avui la XII Mostra de Teatre de Santa Eugènia i IV Quarterada Teatral, que tendrà lloc els propers dies 30 de juliol i 3 i 7 d’agost.

La mostra torna amb mes força que mai després d’un parèntesi d’un any. En aquesta edició hi participaran un total d’onze companyies: cinc de Mallorca, tres de Catalunya, una de Xile i dues de Brasil, que posaran en escena onze espectacles, cinc dels quals són estrenes a Mallorca.

La mostra s’inaugura dissabte, dia 30, amb la IV Quarterada Teatral, un esdeveniment que va néixer com un apèndix del certamen i que s’ha convertit en un dels principals al·licients de la mostra. La Quarterada omplirà els carrers de música i arts escèniques durant tot el capvespre. Enguany hi participen el grup Wonderbrass; la companyia catalana Tutatis Produccions, que estrena l’espectacle Cavalls de Menorca; els brasilers Delapraca amb Nois UM; i Ronan Santos amb Jango. Aquests dos darrers grups també presenten, per primera vegada, aquestes produccions a Mallorca. Completen el cartell de la Quarterada el grup Correquetepillo de Xile, que posarà en escena Antonio El Buitre i Rony Candela, mentre que Tiramillas Circo representarà Filigrana, un exentric Clownscient, a la sessió golfa, que es realitzarà al bar L’Escargot.

L’Ajuntament de Santa Eugènia segueix apostant pels amateurs amb l’Espai per a Joves Creadors, on hi participarà el mallorquí Guillem d’Estro amb l’espectacle Desequilibri. El teatre infantil també tendrà un espai destacat amb Les Fades de la Bella Dorment de Disset Teatre.

El plat fort de la jornada vendrà de la ma del grup català Divinas, que estrenarà el dissabte, al pati de les escoles Chocolat!. La mostra continuarà el dia 3 d’agost amb la representació de La Importància de Ser Frank a càrrec dels mallorquins Lacom.UnitaT, i el diumenge 7 d’agost, amb Nelly Blue, dels catalans T de Teatre i Los Tigres.

Des del Consell de Mallorca, el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha destacat l’esforç de l’Ajuntament de Santa Eugènia per a mantenir viva la mostra en un moment on la cultura necessita més que mai el recolzament de les institucions, no només a nivell econòmic sinó també de creació i foment de l’art escènic.

La mostra compta amb el suport del Consell de Mallorca, La Caixa i Bodegues Macià Batle, que col·labora en la Mossegada Teatral, que tendrà lloc el mateix dissabte a diversos establiments locals.

Per la seva banda, el batle de Santa Eugènia, Guillem Crespí, ha agraït a les entitats el seu recolzament per a fer possible aquest esdeveniment cultural, tot i les dificultats actuals.
Les obres es representaran al pati de les escoles i tendran uns preus econòmics que oscil·laran entre un i nou euros.

S'adjunta foto de la roda de premsa d'avui i el programa dels espectacles.
Bookmark and Share