El batle Guillem Crespí i el conseller Biel Company participen a la jornada de portes obertes al Centre de Recuperació del COFIB en el marc dels actes de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient
El batle Guillem Crespí i el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, varen participar dissabte 1 de juny a la jornada de portes obertes que organitza el Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), entitat constituïda pel Govern Balear i la Fundació Natura Parc.
A la visita, organitzada en el marc dels actes de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, també hi assistirà la directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, Neus Lliteras.

Unes 200 persones participen a la jornada de portes obertes d’avui que s’adreça especialment als voluntaris que en els darrers mesos han col•laborat amb el COFIB en la recollida d’animals silvestres i exòtics i en la recuperació de fauna autòctona ferida. Els avisos de la troballa d’un animal ferit arriben de particulars, organismes oficials, ajuntaments, serveis d’emergències i cossos de seguretat. En els primers mesos de l’any s’han atès fins a 707 exemplars en el conjunt de les Illes Balears (570 a Mallorca, 185 a Menorca, 45 a Eivissa i 7 a Formentera).

Al llarg de l’any passat, la xifra d’animals recollits arreu de les Balears va ser de 2.797, entre animals silvestres (2.331) i exòtics (466). De tots aquests exemplars, a Mallorca se’n van poder retornar a la natura 820, bona part dels quals, 368, foren tortugues de terra. A Menorca, es recolliren 275 animals (sis d’ells d’espècies exòtiques o invasores), dels quals 29 es van recuperar amb èxit i retornar a la natura. A Eivissa, se’n recolliren 61 (24 eren espècies exòtiques o invasores) dels quals se n’han recuperat amb èxit i alliberat 13. A Formentera, es reberen 8 animals, entre ells dues tortugues marines, una de les quals ja ha estat retornada al medi. El COFIB disposa d’instal•lacions pròpies a Mallorca i compta amb centres col•laboradors arreu de les illes i amb un servei d’emergències operatiu les 24 hores tots els dies de l’any. Des que es va crear, l’any 2004, ha atès prop de 25.000 exemplars, uns 2.500 a l’any, el 85 % dels quals pertanyen a la fauna pròpia de les nostres illes, i la resta, a espècies exòtiques.

Bookmark and Share